Ще работим, така че след 4 години ГЕРБ отново да спечели изборите в Пловдив

С моя екип ще работим, така че след 4 години ГЕРБ отново да спечели изборите в Пловдив. И тези, които сега не гласуваха за нас да ни подкрепят. Това заяви новият кмет на Пловдив Здравко Димитров на първата си пресконференция, която даде съвместно с шестимата новоизбрани районни кметове – Георги Стаменов („Централен“), Димитър Колев („Западен“), Иван Стоянов  („Източен“), Костадин Язево  („Южен“) и Стоян Алексиев („Северен“).

„Видяхте как го спазарихме Пловдив – с шест районни кмета и кмет. Така работи ГЕРБ”. Така новият градоначалник на Пловдив Здравко Димитров коментира лансираната в предизборното говорене теза, че най-голямата партия ще отстъпи управлението на Пловдив, за да получи подкрепа в на изборите в София. Той подчерта, че победата на балотажа е категорична, тъй като освен градоначалник за първи път ГЕРБ има шестима районни кмета.

„Битката не беше лека, имахме много срещи с пловдивчани по районите, очертани бяха много проблеми. Всички ще работим заедно за Пловдив. Ще взимаме всичко най-добро за Пловдив, подчерта Димитров. „Не бягам от проблемите, а напротив – отивам при тях и ги решавам”, подчерта новоизбраният кмет на Пловдив. 

Той благодари лично на Бойко Борисов за доверието, който му е гласувал. „Тежестта е голяма и аз ще я оправдая“, подчерта новоизбраният кмет.

„Договорки с никой няма да правя. Добре дошли са всички, които споделят нашата програма. Ще работим с всички за доброто на Пловдив“, коментира още Димитров. 

Здравко Димитров отново заяви, както го направи и в предизборната си кампания, че данък МПС трябва да бъде редуциран, тъй като е много висок. Направи уговорката, че това трябва да се реши от Общинския съвет.

Кметът съобщи също, че към общината ще бъде създадена приемна за гражданите. Такива ще имат и районните кметове. 

Следващият понеделник се очаква Здравко Димитров да представи и своя екип, с който ще влезе в Общината.