Георги Стаменов смята да продължи с летящ старт започнатите проекти в най-големия и най-представителен район  –  “Централен”. Това е лицето на града, в него са съсредоточени институции и забележителности.

Стаменов е районен кмет в мандата 2011-2015 г. е общински съветник от ГЕРБ, а след това бе избран за районен кмет. Обновеният пл. “Централен”, построяването на двете нови галерии “Капана” и “Зала 2019”, благоустройството на хълма Бунарджика с възродените акведукти и фонтани е постигнато от Стаменов в досегашния мандат.

“Изградихме 61 детски площадки, нови паркинги с 2100 места, подменено е осветлението по основните булеварди, облагородени са много междублокови пространства”, казва той.

В следващия мандат уверява, че ще бъдат осигурени места в детските градини за всяко дете. Ще продължи да изгражда спортни игрища в училищата. Категоричен е, че ще има забрана на строителство в градинки и зелени площи. Реновирането на междублоковите пространства ще продължи.

Ще се довърши ремонтът на двора на ДГ „Зора“, изгради нов паркинг в Съдийския квартал на бул. „Санкт Петербург“ №1, ще се ремонтира подпорната стена на Сахат тепе и ще се реконструкция на компрометирани участъци от улиците.

„Основната ми задача ще е да съставим списък с важните за района проекти, които ще бъдат включени в бюджета на община Пловдив за следващата година“ ,обяснява Стаменов. Сред тях са големи инвестиции като възстановяването на Дондуковата градина и на Сахат тепе, както и по-малки, но важни за жителите на района проекти – изграждането на нови спортни и детски площадки, паркинги, зони за разходка на кучета, обновяване на междублокови пространства, разширяване на парковите зони, отваряне на ул. „Леденика“ към бул. „Копривщица“.

Грижите за културно-историческото наследство, което е фокусирано в “Централен”, ще бъдат още по-засилени, уверява Стаменов. Дондуковата градина, която е най-старата в Пловдив, ще бъде реконструирана.

Здравко Димитров за „Централен“:
Нови места за паркиране и изграждане на многоетажния паркинг в терена на бившия ТЕЛК, поне една нова детска ясла и една детска градина. Реконструкция на сградата на Хуманитарната гимназия.