Ако чужденците и гостите на града се впечатляват това колко чист е Пловдив напоследък, основен принос за това имат директор на общинското предприятие “Чистота” Иван Стоянов и хората от екипа му. Сега Стоянов е кандидат за кмет на район “Източен”, в който се намира и квартал “Столипиново”. 47-годишният биолог има опит в ръководството на хора и екипи.

Като директор на “Чистота” подчинените му бяха над 700 души. Въведе новаторски подход в почистването на града – от години през зимата по улиците не се хвърля пясък, а през другите сезони се мият редовно.Под негово ръководство “Чистота” е неколкократен носител на наградата “Зелен Оскар”.

“Живея в “Източен” и знам всеки сантиметър от него”, казва Стоянов. Когато преди 15 г. се родила дъщеря му, тя била единственото дете в големия блок наоколо. Сега било пълно с млади хора. Знае, че още много млади семейства ще предпочетат да живеят в “Източен”, ако районът стане по-зелен, с удобни улици и тротоари. И най-вече, ако в “Източен” има ред, чистота и сигурност. 

Кандидатът на ГЕРБ за кмет на Пловдив Здравко Димитров подкрепя напълно своя колега Иван Стоянов и много разчита на неговата енергия и опит. “Първото, с което ще се заема в “Източен”, е да решим проблемите с незаконните сметища и незаконното строителство”, казва Здравко Димитров. Той обаче има идеи и как да се узаконят масивните къщи на хората от “Столипиново”, които искат да бъдат равноправни членове на обществото, да образоват децата си, да плащат данъците си и да се развиват.