Пловдив ще остане град с дясно управление, защото пловдивчани са интелигентни хора и ще направят верния избор за предстоящия вот. Това  заяви при участието си в предаването „Беновска пита” по Канал 3 кандидатът на ГЕРБ за кмет на Пловдив Здравко Димитров. 

„Имах много срещи с граждани, с бизнеса, с работници, синдикати. На хората не им е безразлично кой ще спечели изборите. Пловдивчани искат решения на проблемите, администрацията да работи в полза на бизнеса. Искат да има чуваемост и прозрачност”, заяви Димитров.

„Чистият въздух, питейната вода, ясли и детски градини, са нещата, които вълнуват най-много хората. Ще се съберем след изборите с моите основни опоненти да начертаем бъдещето на Пловдив за 15-20 години”, заяви още кандидатът за кмет на ГЕРБ.

Той отбеляза, че Пловдив се разви правилно и добре за последните 8 години при управлението на ГЕРБ, спрямо четирите години при кмета Славчо Атанасов, управлявал заедно с БСП.

Здравко Димитров подчерта, че трябва да се надгражда постигнатото от дясното управление в Пловдив.

На въпрос какво би променил, когато стане кмет, кандидатът на ГЕРБ посочи на първо място отношението на администрацията към гражданите. „Трябва да има по-голяма чуваемост към хората, на следващо място – да се вземат мерки за трафика, който е ужасен. Ако го оставиме така, ще блокираме града. Трябва да имаме зелена вълна, кръстовища на две нива, да се изведе трафик извън града, като се довърши Околовръстното шосе”, продължи Димитров.

И съобши, че в началото на следващата седмица премиерът Бойко Борисов ще дойде в Пловдив за откриването на поредния участък от Околовръстното.

Предстои и откриването на завод за фарове на автомобилен гигант в индустриална зона Куклен.

Димитров обеща задължително да направи ревизия на състоянието на общинската хазна. „Трябва да е ясно върху какво стъпваме. Със сигурност трябва да се увеличи събираемостта на данъците”, каза още Димитров ,

Той отново подчерта, че иска да осигури добри условия за бизнес, за да дойдат инвеститори, които да създадат бизнес с добавена стойност, който може да дава и по-високи заплати на пловдивчани.

„Да направим Пловдив в най-добрия град”, призова на финала Здравко Димитров, посочвайки мотива да се кандидатира като кмет.