priorbg1

Пловдивчани, преди седмица ви попитах  „Какво очаквате от новия кмет на Пловдив?“. Благодаря ви, че бяхте активни и ми помагате заедно да чертаем визията за развитието на нашия град. Мисля, че това е честният начин на работа.

640 пловдивчани се включиха в онлайн допитването. Всеки участник е избрал средно по четири от предложените 14 приоритетни задача за кмета. Така сме получили общо 2445 гласа.

Най-много хора отговарят, че първата грижа на местната управа трябва да е подобряването на състоянието на улиците и тротоарите (346 гласа). Облагородяването на междублоковите пространства (275 гласа), както и активната работа по оптимизацията на градския транспорт и трафика по основните пътни връзки (259 гласа) са другите важни точки от дневния ред на новия кмет.

Важно за гражданите е още градоначалникът да предложи адекватни решения за проблема с паркирането (224 гласа). Като важни приоритети следват подобряването на чистота и сметосъбирането, здравеопазването и сигурността.

Като цяло пловдивчани са активни и имат позиция по всички предложени приоритети, което е добър сигнал, че гражданите и кметът могат да работят в ползотворен диалог и да решават заедно всеки проблем.    

Слеващото онлайн допитване ще стартира по-късно през тази седмица. Моите въпроси са за това какъв искате да бъде Пловдив – център на индустрията, на културата и туризма или на високите технологии.