Кметът на Пловдив: Пътната връзка „Бетонен мост“ ще бъде запазена

„Пътната връзка „Бетонен мост“ ще бъде запазена“. Това съобщи кметът на Пловдив Здравко Димитров след среща с изпълнителния директор на НКЖИ инж. Красимир Папукчийски и областния управител Дани Каназирева.

„Ще се търси инженерно решение при техническото проектиране на пробива на гарата“, коментира инж. Папукчийски. По думите му това е ангажимент на националната компания. Целта е да се синхронизират проектите за пробива под Централна гара, транспортните връзки с новия пробив на ул. „Кукуш“ и бул. „Васил Априлов“ и транспортния възел „Модър-Царевец“.

Той обясни, че след като бъде готов проектът на целия ареал ще има широко обществено обсъждане, за което настояват пловдивчани.
„Много се радвам, че въпреки спекулациите по темата, пътната връзка ще бъде запазена. Това е поредната среща, която иницrираме и вече имаме съществен напредък“, коментира областният управител Дани Каназирева.

„НКЖИ работи добре с Община Пловдив и Областната управа и съм сигурен, че ще намерим най-доброто решение за града“, бе категоричен кметът Димитров.