Здравко Димитров предаде официално ключа и печата на Областната управа

Здравко Димитров предаде официално поста на новия областен управител Дани Каназирева днес. На церемонията във фоайето на областната администрация тя прие символично ключа и печата на пловдивска област от изпълняващия временно длъжността областен управител Евелина Апостолова. Беше отслужен тържествен водосвет от викария на пловдивския митрополит –  епископ Арсений, който подари на Каназирева икона с образа на Света Богородица.  

Кметът на Пловдив Здравко Димитров се обърна към новия областен управител: „Дани, имаш моята подкрепа за всички проекти“, каза той и добави, че оставя “подредена къща”. „Пловдивска област е най-бързо развиващата се в цялата страна. Поработихме много, за да се случи това. Новите предприятия са частна инициатива, но ние трябва да намерим механизъм, с който хората от близките общини да не се налага да пътуват всеки ден до Пловдив, където правят кошмарен трафика. Трябват нови жилища, детски градини, за да са спокойни хората. Пловдив не може да е туристическа спалня”, каза още Здравко Димитров.

Здравко Димитров предаде официално ключа и печата на Областната управа
Снимка: Личен архив

Без рокади в Областната управа, диалог, работа с кметовете независимо от политическата им принадлежност и подкрепа на  всички започнати проекти в региона. С това се ангажира новият областен управител на Пловдив Дани Каназирева. 

Още следващата седмица започват срещите на новия областен управите с кметовете на общини. В центъра на темите ще са зимната подготовка и важните инфраструктурни проекти. Сред първите държавните институции, с които планира да разговаря, е НКЖИ. С тях ще обсъди запазването на Бетонния мост.