ГЕРБ: След изборите отново сме първа политическа сила в България

“Това е силният отбор на ГЕРБ”, с тези думи председателят на националния предизборен щаб на ГЕРБ Цветомир Паунов откри националната работна среща на партията в столичното кино „Люмиер“ в София. На събитието присъстваха над 400 души, сред които всички новоизбрани общински и районни кметове, членовете на Изпълнителната комисия на ГЕРБ, областните координатори на партията в страната, както и районните координатори. В рамките на форума бе направен отчет на изминалите местни избори.

“ГЕРБ отново е първа политическа сила и фигура в България. Тя получи най-много гласове на изминалите избори – 803 899 гласа. ГЕРБ печели в 163 общини и има най-много общински съветници – 1807 за цялата страна. БСП са трети”, каза още Цветомир Паунов и показа синя карта на България. Кметовете на ГЕРБ са нараснали от 130 на 140 спрямо изборите през 2015 г.

На сцената бяха поканени всички кметове на ГЕРБ и СДС на сцената, за да бъдат представени. 

„Цяла седмица слушах от социолози как ПП ГЕРБ се е пропукала и как сме загубили някои градове. Това ме провокира да събера всички новоизбрани кметове и ясно да покажем, че сме първа политическа сила“, коментира председателят на ГЕРБ Бойко Борисов. Той посъветва кметовете да бъдат близо до хората и техните проблеми. По думите му градоначалниците от ГЕРБ днес не е достатъчни просто да са добри – те трябва да милеят за всяко населено място и да са честни.

„В някои градове с колегите от СДС бяхме противници, където коалицията не можа да излъчи единна кандидатура. После се борихме с политически мотиви – някъде победиха те, другаде ние. Но когато става въпрос за антикомунизма и демокрацията – ние сме единни. Принципът на синия цвят задължава със СДС заедно да продължим да отстояваме евроатлантическия път на България“, категоричен бе Борисов.