БЗНС-Пловдив подкрепи Здравко Димитров преди балотажа

БЗНС-Пловдив обяви своята подкрепа за кандидатурата на Здравко Димитров за кмет. Неговият лидер Илия Зюмбюлев призова членовете и  симпатизантите на организацията в неделя да гласуват за кмет на града и райони с бюлетина 43.

„Не допускайте Пловдив да стане жертва на патриотарската лява вълна, която популистки заплашва да атакува демократичните практики и уронва вярата в свободата и правата на гражданите. 

Пловдивчани, в неделя България ще гледа вашия избор. Бъдете демократите, каквито винаги сте били досега, ще гарантират силата на града и на държавата си! 

Ето цялото обръщение на БЗНС-Пловдив:

Уважаеми граждани на Пловдив, 

Нашият град е несравним по духовност и култура. Пловдив е събрал в едно наследството на древни цивилизации, традициите и веруюто на нашите възрожденци и на участниците в освободителната борба и не на последно място, волята за силна антикомунистическа съпротива. Пловдив е крепост на цивилизационния модел, който България следва. 

Всички българи с гордост можем да се идентифицираме като европейци благодарение Пловдив. Пловдивчани са свободолюбиви и почтени хора. Затова дори в най-трудните моменти от историята ни оттук тръгват всички най-значими национални каузи. 

Духът на Пловдив не може да бъде преклонен, градът не може да бъде поробен като общност и политика. Пловдив беше основен бастион на демократизираща се България, а преди това – в периода на тоталитарния режим, много пловдивски антикомунисти – участници в горянското движение организират съпротива срещу настъпващия кремълски режим. Пловдив дават едни от най-свидните жертви в борбата за свободна и независима България.

 В неделя ще бъдете изправени не просто пред балотаж, а пред избор за политическата съдба на града ни, който е пример и олицетворява надеждата за адекватна национална политика. В това решаващо време ви призовавам като хора с висок и неподвластен на манипулации дух отново да посочите и да изберете европейския път в лицето на ГЕРБ, която е част от Европейската народна партия. 

На балотажа подкрепете г-н Здравко Димитров за кмет на града, както и останалите кандидати на ГЕРБ за райони кметове. 

Не допускайте Пловдив да стане жертва на патриотарската лява вълна, която популистки заплашва да атакува демократичните практики и уронва вярата в свободата и правата на гражданите. Пловдивчани, в неделя България ще гледа вашия избор. Бъдете демократите, каквито винаги сте били досега, ще гарантират силата на града и на държавата си!