Новини

07.12.2012г.

62-рия си випуск медици изпратиха днес от Медицинския университет - Пловдив

62-рия си випуск медици изпратиха днес от Медицинския университет - ПловдивПрепълнената зала на Драматичния театър в Пловдив едва събра всички желаещи да станат съпричастни с дипломирането на студентите от 62-рия випуск на Медицинския факултет на Медицинския университет – Пловдив. Областният управител Здравко Димитров също уважи промоцията на младите лекари. На церемонията присъстваха още председателят на Комисията по здравеопазване към Народното събрание - д-р Даниела Дариткова и зам.-министърът на здравеопазването Десислава Димитрова, високопоставени официални гости от местната и държавна власт, генерални и почетни консули, декани от медицински факултети, представители на академичните среди.

На церемонията 110 медици, от които 32 чужденци от пет държави, получиха дипломите си и положиха Хипократовата клетва след шест годишно обучение. Учебното заведение може да се гордее с този випуск.Той отбелязва свой рекорд – за първи път в курса има четирима пълни отличници.Те получиха награди „Златен Хипократ”, която има дава право на следдипломна специализация по избрана от тях специалност..

62-рия си випуск медици изпратиха днес от Медицинския университет - ПловдивВ края на промоцията стана ясно, че вече е осигурено финансирането на специализациите на 1000 млади медици в страната по проект „Нови възможности за младите лекари”. Чрез него се осигуряват по две минимални работни заплати на специализант, а също и покриване на разходите за обучение.