Новини

14.11.2011г.

Здравко Димитров встъпи в длъжност Областен управител на област Пловдив с благословията на Пловдивския митрополит Николай

Здравко Димитров встъпи в длъжност Областен управител на област ПловдивНегово Високопреосвещенство Пловдивският митрополит Николай отслужи водосвет за здраве и просперитет на новия областен управител Здравко Димитров и неговия екип. „Пожелавам Ви мир, здраве и благоденствие. На добър час на Вас и Вашите сътрудници”, каза в приветствието си Владиката. Той подари на Димитров икона с образа на Света Богородица с пожеланието да ги подкрепя и дарява със сили за успешната работа. На церемонията присъстваха народните представители от ГЕРБ от Пловдив и областта и цялата Областна администрация.

В качеството си на изпълняващ длъжността Областен управител Георги Игнатов връчи на Димитров печата на Областната администрация и му пожела здраве, успехи и много мъдрост при вземане на решенията.

„Няма по-добро от това, че длъжността Областен управител поема Здравко Димитров“, каза предшественикът му и кмет на Пловдив Иван Тотев. Той подчерта, че двамата нямат нужда от сработване, тъй като се познават от 2006 година и двамата работят за една и съща кауза – ГЕРБ. Тотев допълни, че заедно и по най-добрия начин ще завършат всички започнати от областната управа проекти за Пловдив, ще стартират и много нови. Официалната церемония той определи като символичен акт за началото на много, много добрата работа между двете институции – община и областна управа, като добави, че това, което е било през последните две години, просто няма как да се случи отново. „От днес обръщаме нова страница във взаимоотношенията „община – областна управа” и ще започнем смело, защото няма нужда да се опознаваме и да навлизаме в работата си, тъй като аз съм наясно с дейността на областния управител, а Димитров, като районен кмет, от работата на общината, заяви още Иван Тотев. Той добави, че работата им се улеснява и от подкрепата, която имат и двамата от страна на правителството, премиера и министрите.

„Искам да благодаря на двама души – на премиера Бойко Борисов и на вицепремиера и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов – за оказаното ми доверие, което аз ще оправдая на 100 процента“. С тези думи започна приветствието си Димитров. „Сигурен съм и спокоен, че зад мен ще стои и кметът на Пловдив и заедно ще завършим старите и много нови проекти“, каза още областният управител. „Ще започна поредица от срещи с всички общински кметове и Общински съвети в областта и ще направя всичко възможно да работим заедно и да привлечем много европейски средства за добруването на обществото“, допълни Здравко Димитров. Той добави, че кметът на Пловдив Иван Тотев ще има на 100 процента подкрепата му и независимо от икономическата криза трябва да се направи всичко възможно Пловдив да си върне водещите позиции в много области. Димитров подчерта, че в тази връзка оттук насетне нямат право на грешки.