Новини

01.07.2014г.

Здравко Димитров: Трябва да работим заедно за да направим общините по-добро място за живеене

„Трябва да работим заедно – кмет, общински съвет, народни представители, граждани, за да имаме успешно реализирани проекти в срок, с които да правим общините по-добро място за живеене”.

Това каза областният координатор на ПП ГЕРБ Пловдив област и народен представител Здравко Димитров след срещата си с кмета на община Кричим Атанас Калчев. На нея присъства и общинското ръководство на ГЕРБ Кричим, както и общинските съветници от групата на ГЕРБ в общината. В началото на разговора кметът благодари на Здравко Димитров за съдействието за реализирането на някои ключови за общината проекти. По времето, когато Димитров бе областен управител, с негово съдействие в Кричим бяха изградени праговете на река Въча, с които бе решен водният проблем. По същото време бяха асфалтирани и доста разбити пътни отсечки, които с години създаваха проблеми на хората от общината. На срещата бяха обсъдени и други инфраструктурни проекти, одобрени за финансиране с подкрепата на Здравко Димитров, които промениха облика на община Кричим. По мярка 322 на Програмата за развитите на селските общини беше осигурена безвъзмездна помощ на обща стойност 1 775 481 лв. С тези пари са обновени зелени площи , реновирана е централната градска част, монтирана е поливна система, изградени са фонтани, изцяло е променена визия на пешеходния мост над р. Въча и др. Все още продължава изпълнението на няколко приоритетни инфраструктурни проекта: „Доизграждане, реконструкция и рехабилитация на водопроводна и канализационна мрежа, и изграждане на ПСОВ, гр. Кричим"; по известен като проектът за водния цикъл на общината, предстои „Рехабилитация на пл."Обединение" част от ул. „Н.Петков към сградата на община Кричим и читалище „Пробуда", паркоустрояване на различни занемарени парцели.

Преди срещата с кмета Здравко Димитров проведе разговор с членове на общинската организация на ГЕРБ Кричим, както и с общинските съветници от групата на ГЕРБ в общината. По време на разговора те обсъдиха проблеми, стоящи пред местната организация, както и актуални питания, които ще бъдат внесени за разглеждане по време на предстоящата сесията на Общинския съвет.

01.07.2014

Пресцентър ПП ГЕРБ Пловдив област