Новини

14.10.2013г.

Здравко Димитров и ПП ГЕРБ с благодарности от шах клуб Локомотив Пловдив

С благодарности и много добри думи бе обсипан днес народният представител и координатор на ПП ГЕРБ Пловдив Област Здравко Димитров. Изрекоха ги президентът и изпълнителният директор  на шах клуб „Локомотив Пловдив“ Харалампи Ванев и Любен Попов.

Повод за срещата бе завоюваното второ място на държавното отборно първенство по шахмат в  курорта Слънчев бряг, което се проведе в периода 18-25 септември. Пловдивският тим и ШК Шах ХХІ (София) завършиха с по 12 точки, но столичанки събраха 20,5 турнирни точки от 7-те си мача, докато съперничките им - 19,5 турнирни точки, и това се е оказало решаващо в спора за титлата.  

За да се класират на второто призово място обаче заслугата е изцяло на областната организация на ПП ГЕРБ и лично на Димитров, които подпомагат  финансово отбора, за да замине за състезанието. Освен това на личните разноски на Здравко Димитров към  шах клуб „Локомотив Пловдив “ е привлечена гросмайстор Галина  Стротинская, която основно помага за победата на  българския отбор.

За победата в Слънчев бряг заслуга има и ветеранът гросмайстор Маргарита Войска, която до момента се е състезавала на 17 олимпиади и 17 пъти е завоювала шампионската титла.

Изпълнителният директор на клуб Локомотив пък ветеранът Любен Попов е  записал 56-ото си участие в държавното ни първенство.

 

 

Пресцентър ПП ГЕРБ Пловдив област